Een bedrijf starten vraagt om een goede voorbereiding!

Hoe start je een bedrijf, waar moet je op letten, welke kosten zijn aftrekbaar en voor welke belasting moet ik geld reserveren?

Een bedrijf starten vraagt om een goede voorbereiding!

Waar moet je als startende ondernemer nog meer aan denken? Hou vanaf het begin bij hoeveel uren je erin stopt en waarvoor, op datum. Per jaar 1225 uur geeft recht op zelfstandigenaftrek! Deze moeten ten minste voor 50 % uit directe werkzaamheden zijn voor de onderneming.

Hou vanaf het begin bij welke kilometers je maakt voor klanten, maar ook voor het ophalen van kantoorartikelen en activiteiten die bij jouw bedrijf passen (beurzen/promotie/overleg). Noteer datum, plaatsen en kilometers (enkele reis) nauwkeurig en overzichtelijk! We hebben een Excel bestandje hiervoor. Maar dit kan ook met een handige App.

Bedenk dat over al het geld wat binnenkomt ook belasting moet worden betaald. Niet alleen de BTW (21% of 9%) maar ook Inkomstenbelasting en Inkomensafhankelijke premie ZvW. Zorg dat je hiervoor geld reserveert op en speciale spaarrekening! Als je veel verdient moet je ook veel geld op de spaarrekening hebben. Een voorlopige aanslag Inkomstenbelasting en premie ZvW voorkomen dat je later alsnog veel moet na betalen. Stem dit wel af met een goede adviseur of maak een afspraak.

Zonder reserves gaat jouw bedrijf failliet.

Een auto is een behoorlijke kostenpost. Niet alleen de aanschaf is van belang, maar ook de privé bijtelling van 14 tot 25 procent van de cataloguswaarde! Dus vraag advies wat hierin wijs is en welke auto het best hierbij past. Bedenk dat de cataloguswaarde de basis voor de bijtelling

Natuurlijk is deze informatie nog niet compleet , maar het is wel het begin van een goede START.

Kortom, een onderneming begin je niet zomaar. Dit vraag om een goede voorbereiding.

Meld je nu aan via de website en ik help je op weg....!

Geplaatst op woensdag 4 december 2019.

Over Succes Plan

Dit bericht is geschreven door Succes Plan. Het bedrijf valt onder administratiekantoor uit Emmen. Trefwoorden van Succes Plan uit Sleen : administratie uitbesteden, administratiehulp, boekhouding uitbesteden, administratie zzp, administratie mkb, workshop administratie, zelf administratie bijhouden, administratiekantoor, hulp voor starters.

Lees meer over Succes Plan.